ASTRA ZENECA: RISC DE TROMBOCITOPENIE ȘI DE TULBURĂRI DE COAGULARE

Nu mai departe de ieri, după ce ministrul sănătății Vlad Voiculescu și „argata din dotare” Andreea Moldovan, s-au opus propunerii  secretariatului pentru culte referitor la procedura de modificarea legislativă privind inmormantarea necrestineasca a celor decedați de Covid 19, iar dupăce „șeful lor” Dan Barna apare la Digi24 și ne asigură că vaccinarea cu Astra Zeneca nu prezintă nici un fel de pericol, vine și răspunsul celor de la ANMDMR, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, care ne confirma urmatiarele:

COVID-19 VACCINE ASTRA ZENECA: RISC DE TROMBOCITOPENIE ȘI DE TULBURĂRI DE COAGULARE.

Trombocitopenia presupune scaderea trombocitelor (celule care intervin in coagularea sangelui) sub valori de 150.000/mm3, in general asimptomatica, descoperita intamplator cu ocazia efectuarii unei hemograme.
Trombocitopenia este frecvent intalnita in practica pediatrica, cel mai adesea in cadrul unor infectii virale si manifestata prin:

    aparitia pe piele a unor mici vanatai-petesii (asemanatoare ciupiturilor de purici)

    echimoze – vanatai mai mari

    sangerari nazale-epistaxis, gastro-intestinale

    prezenta sangelui in urina sub forma de hematurie

    sangerări ale cavitatii bucale

    sangerari menstruale abundente

    sangerari dupa interventii stomatologice

Coagularea este procesul prin care sângele se transformă din stadiul de lichid într-un gel, numit cheag (sau tromb). Coagularea este rezultatul hemostazei, un proces foarte complex care implică activarea, adeziunea și agregarea plachetară (a trombocitelor) dar și formarea unei rețele de fibrină. Stările patologice ale coagulării pot să se manifeste ori prin hemoragie (sângerare), ori prin tromboză. Coagularea are loc, din punct de vedere biochimic, în momentul precipitării fibrinogenului, care se transformă în fibrină, o substanță insolubilă care formează o rețea. Până în acest punct, au loc diverse reacții enzimatice în cascadă, fiecare având un rol important pentru formarea în final a rețelei de fibrină. Un rol important îl joacă, printre altele, și trombina, rețeaua formându-se în prezența ei.

Cu alte cuvinte, pe lângă ca faptul că își bat joc de o națiune întreagă, îndemnându-ne să ne vaccinam cu un vaccin ce prezintă riscuri, în caz de deces nu ne lasă să ne înmormântăm morții conform tradiției.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
<span>%d</span> blogeri au apreciat: