Coreea de Nord a lansat noi rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune

Coreea de Nord susține că a lansat cu succes noi rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune în weekend, potrivit agenției de știri coreene coreene (KCNA).

Raportul, datat luni, spune că Academia de Științe a Apărării din țară a lansat cu succes rachetele în 11 și 12 septembrie și că armele erau în curs de dezvoltare de doi ani.

Armele demonstrează „o altă măsură de descurajare eficientă pentru a garanta siguranța statului nostru și a conține puternic manevrele militare ale forțelor ostile împotriva RPDC”, a spus agenția, folosind acronimul pentru numele oficial al Coreei de Nord, Republica Populară Democrată din Coreea.

„Rachetele de croazieră sunt adesea detectate după efectuarea testelor pentru altitudinea lor de zbor scăzută. Coreea de Nord a efectuat două teste de rachete de croazieră deja în acest an, dar nu le-am dezvăluit deoarece nu dezvăluim toate testele de rachete de croazieră pe care le detectăm”, a declarat un sud Oficialul Ministerului Apărării din Coreea a mai spus.

Anunțul de lansare nord-coreean vine chiar în momentul în care principalul trimis nuclear al Coreei de Sud se îndreaptă spre Japonia pentru a discuta cu oficialii SUA și japonezi luni și marți. Ministrul de externe al Chinei, Wang Yi, este programat să viziteze Coreea de Sud și în această săptămână.

Comandamentul Indo-Pacific al armatei SUA a declarat că este la curent cu rapoartele privind lansarea de rachete de croazieră din Coreea de Nord și că SUA lucrează cu aliați și parteneri.

„Această activitate evidențiază concentrarea continuă a RPDC asupra dezvoltării programului său militar și a amenințărilor pe care le reprezintă vecinii și comunitatea internațională”, a declarat Comandamentul Indo-Pacific într-un comunicat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: